Wienerbrødsdej – Dansk klassiker!

Wienerbrød er noget vi alle kender, og en rigtig Dansk klassiker!

Wienerbrød er bare ikke noget særlig mange bager, fordi det betragtes som værende svært og langtidskrævene. Netop derfor er der plads til en opskrift på wienerbrøds dej, her på Cucinare.dk.

Til wienerbrød skal man selvfølgelig bruge en dej. Her er det den samme dej som bløddejen der f.eks. bliver brugt til en kanel stang.

Opskrift på wienerbrød

1 1/4 dl. Vand
1 1/4 dl. Mælk
50 Gram gær (1 pk.)
40 Gram sukker
5 Gram salt
500 Gram hvedemel
100 Gram smør
1 Æg

Smør til indrulning 400 gram

Gæren røres ud i mælk og vand. Der tilsættes sukker, salt og æg og det røres ud. Der tilsættes mel der røres ind, og til sidst de 100 gram smør. Det hele æltes i 10 minutter på en røremaskine, eller med musklerne.

Dejen forhæver 20 minutter. Derefter rulles den ud til et fladt stykke, og der ligges 400 gram smør i skiver på midten af dejen.

Kanterne foldes ind over smørret, så smørret bliver lukket inde i dejen.

Dejen rulles ud og foldes i tre lag som ses herunder

Den rulles ud igen, og foldes igen i tre lag. Dette skal gøres totalt 3 gange. På den måde har vi nu lavet 27 lag med smør i dejen.

Herefter er dejen klar til at blive brugt. Det kan f.eks. være til croissanter, snegle, fastelavnsboller eller andet wienerbrød.

Hvad er dit favorit wienerbrød? Skriv det i kommentarene herunder!