Usødet chokolade

Usødet chokolade er ikke kendt for mange, men folk der jævnligt laver mad, er måske stødt på en opskrift hvor usødet chokolade skulle bruges .

Chokolade er normalt lavet af hovedsaglig tre ingredienser. Kakao, sukker og chokoladesmør.

Kakao og kakaofedt kommer af en kakaobønne, som indeholder ca. lige dele af hver. Sukker tilsættes for at søde smagen, da det ellers er bittert.

Kakao kender vi alle som et pulver. kakaofedt er lidt mere specielt, for det bruges ikke på samme måde som kakao. kakaofedt er et fedtstof, og det er et af de mest stabile fedtstoffer. Det er fast i stuetemperatur, men ved ca. 35 grader smelter det. (Det er derfor chokolade der ligger på din tunge smelter)

Herunder ses kakao til venstre, og kakaofedt til højre.

Usødet chokolade kan man selv lave, hvis man har kakaofedt. For at opnå 60% chokolade så skal man bruge 18 gram kakao og 15 gram kakaofedt. Kakaofedten smeltes i vandbad og kakao tilsættes, det røres ud og hældes i en form eller lignende og lad det størkne. Bemærk at da vi har fjernet sukkeret og ikke hævet kakaotørstofprocenten så er der mere fedt i, og den er derfor mere flydende end normal chokolade.

Bonustips:

Kakaofedt kan også bruges når du skal overtrække ting, du blander lidt ekstra kakaofedt i det smeltet chokolade. Det vil gøre den mere flydende, og du får et pænere og tyndt lag overtræk.

Kakaofedt kaldes også for chokoladefedt, kakaosmør.

Kakaofedt er den eneste kakaoingrediens i hvid chokolade.