Tiramisu

Tiramisu er en af de klassiske Italienske opskrifter, som de fleste er stødt på, på et tidspunkt.
Men som med alle andre opskrifter, findes der et hav af forskellige variationer.

Tiramisu -  Lækker Italiensk Tiramisu

Denne opskrift er leveret af en Italiensk ven, og er en Italiensk familieopskrift.

Opskrift på Tiramisu

500 Gram mascarpone ost
6 Pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker

200 Gram Saviordi kager (Kaldes også ladyfingers)

3 dl Kold stærk kaffe
1 dl Amaretto likør

 

Fremgangsmåde til den perfekte tiramisu:

Start med at sæt kaffen over, eller brug pulverkaffe. Hvis du bruger pulverkaffe, så dosere du til 3 dl kaffe i 1 dl kogende vand, og efterfylder med 2 dl koldt vand, så er kaffen kold uden ventetid. Når kaffen er kold, så tilsætter du amarettoen.

Pisk æggeblommerne, sammen med sukkeret til det er helt hvidt. Og du ikke længere kan mærke sukkeret, ved f.eks. at massere lidt af massen i mellem to fingre. Vend herefter æggeblandingen op i mascarponen lidt af gangen. Cremen skal være fast uden at blive for tynd.

Tiramisu kan laves portionsanrettet, i flotte glas, men ellers så laves den i et fad. Start med at smør lidt creme i bunden af fadet, det skal bare dække. Så dypper du saviordi kagerne i den kolde kaffeblanding, kagerne skal helt ned i kaffeblandingen og op med det samme igen, dryp dem af ved lige at ryste dem. Hvis kagerne suger for meget kaffe, så vil tiramisuen blive for blød og sjasket.

Læg dem side om side, i fadet oven på det meget tynde lag creme. Når der ikke kan ligge flere kager, så lægger du et lag creme oven på (ca. ½ delen af mængden). Herefter lægger du igen et lag kager, der er dyppet i kaffeblandingen. Du slutter af med endnu et lag creme.

Og så dækker du fadet til og sætter det på køl, kagen bliver bedst af at stå til dagen efter, men har du travlt så er et par timer ok. Inden servering drysser du usødet kakao igennem en sigte henover kagen. Ryst eventuelt overskydende kakao væk.

Opskriften her er til ca. én person…. eller seks personer hvis det er til dessert ;-)

 

Variationer af Tiramisu:

Tiramisu kan varieres i det uendelige, der findes Italienske opskrifter hvor æggeblommerne, sukker og marsala er lavet som en sabayon, og inden det koldt vendes i mascarponen.

Spiritusen kan variere ud i enten marsala, amaretto, kaffelikør eller endda appelsinlikør.

I cremen tilsætter nogen vanilje, reven citronskal, og nogen vender også pisket æggehvider i.

I stedet for kakao på toppen, kan du også bruge chokoladespåner.

 

Tryk synes godt om, og del dit bedste tip eller andre kommentarer herunder :-)

Skriv en kommentar ;-)

Annonce: