Panna cotta med hindbær

Panna cotta er en Italiensk klassiker, foruden Tiramisu er det nok én af de mere kendte desserter fra støvlelandet. Denne version er med hindbær gelé, friske hindbær og frysetørret hindbær.

Panna Cotta med hindbær gelé

Først laves selve Panna cottaen udfra følgende

Opskrift på Panna cotta

5 dl. piskefløde
2 Vanilje stænger
½ dl. sukker
5 blade husblas

Start med at opvarme fløden i en gryde, tilsæt vaniljekornene fra vaniljestængerne, samt vaniljestængerne. Tilsæt samtidigt sukkeret, og lad det hele boble i 10 minutter under omrøring. Det skal ikke koge, men må gerne lave stille bobler.

Læg husblassen i en skål med koldt vand, og lad det udbløde imens flødeblandingen er igang.

Sluk for gryden og fjern vaniljestængerne fra flødeblandingen. Tilsæt det udblødte husblas under omrøring, rør indtil det er rørt fuldstændigt ud.

Hæld det på glas, forme eller hvad du synes passer. Portionen er til 4. Lad det køle af i køleskab, tildækket i minimum 3-5 timer. De kan med fordel laves dagens før.

Når panna cottaen er fast så sætter du igang med hindbær geléen.

 

Opskrift på hindbær gelé til panna cotta

1 Pose frosne hindbær (~300 gram)
3 blade husblas
Lidt sukker
Vand

De frosne hindbær skal i en lille gryde, tilsæt vand i bunden og lidt sukker. Lad det hele koge op, og lad det koge i 10 minutter, tilsæt løbende mere vand hvis det bliver for tykt. Passer det igennem en si, så der kun kommer ren væske i gennem. Top op med vand indtil du har ca. 2 dl.  Hvis der er for meget, så kog det ind.

Imens det koger så lægger du 3 blade husblas i koldt vand. Når frugten er kogt og sigtet, så tilsætter du det udblødte husblas imens du pisker. Sæt det på køl indtil det er lige over stuetemperatur, husblas stivner ved ca. 20-25 grader. Når det er “lille finger varmt” altså over de 25 grader, og inden geléen er stivnet. Så hælder du det forsigtigt over panna cottaen som er stiv. Hvis det er for varmt, så smelter det panna cottaen og det bliver mixet, og ikke som et flot lag.

Stil det tilbage på køl, og lad det sætte sig et par timer. De kan med fordel laves dagens før og opbevares på køl tildækket med film.

Pynt med friske hindbær, og eventuelt frysetørret hindbær. Serveres kold.