Lángos – Ungarsk kartoffelbrød

Lángos er et brød som ideholder kartoffel, og som er friturestegt.
Det findes i blandt andet Ungarn, og sælges som fastfood, eller gade mad om man vil.

Lángos kan serveres på mange måder, én af dem er med ost og en hvid- og purløgs cremefraiche.

Opskrift på Lángos brød:

300 Gram kogt kartoffel
600 Gram mel
1 Tsk salt
1½ Deciliter vand
25 Gram gær

Fritureolie til stegning

Smuldre de kogte kartoflerne i melet, og rør det sammen med salt.
Rør gæren ud i vandet, og rør det sammen med det tørre.
Ælt det i et par minutter til det hele er godt sammenblandet.

Dejen vil efter æltning stadig fremstå lidt “grov”. Herunder ses Lángos dejen til venstre, til højre er en almindelig gærdej.

Dejen skal hæve i 1 time. Herefter skæres den i passende klumper der rulles tyndt ud, max ½ cm tyk.

Dejen skal herefter friteres i olie, ved ca. 180 grader. Det skal have et par minutter på hver side.
Det er vigtigt at brødet for nok, ellers vil det på de tykke steder være uspiselig rå dej.

Når brøddet er færdigt lægges det på fedtsugende og herefter drysses der ost på den ene side. Det serveres varmt med en dressing lavet på cremefraiche, hvidløg, og purløg.

Jó étvágyat!