Kanelstang af bløddej

Kanelstangen kender vi alle sammen. Det er en klassisk bløddejs stang hos bageren. Der findes mange forskellige variationer af denne klassiker, og der kan f.eks. tilsættes kagecreme også. Kanelstangen kan også laves af wienerbrødsdej

Opskrift på kanelstang:

1 1/4 dl. Vand
1 1/4 dl. Mælk
50 Gram gær (1 pk.)
40 Gram sukker
5 Gram salt
500 Gram hvedemel
100 Gram smør
1 Æg

Opskrift på remonce til kanelstang:

125 Gram smør
200 Gram brun farin
5 Spsk. Kanel

 

Rør gæren ud i vand og mælken. Tilsæt æg, sukker og salt og rør. Tilsæt hvedemelet og til sidst smøret når melet er rørt lidt ud. Ælt det derefter i 10 minutter, her er det en fordel med en røremaskine.

Dejen er klar, når den er elastisk til at man kan trække i den, uden at den går i stykker.
På billedet herunder er det dejkrogen der bliver trukket op af kedlen.
Og dejen er altså ikke flydende! Den er bare meget elastisk.

Herefter skal dejen lige samles, og forhæve i ca. 20 minutter på bordet.

Når dejen har forhævet, skal den deles i 3 lige store stykkker, som rulles ud i rektangler.
Der smøres remonce, og eventuelt bagefast kage creme på dejen.

Dejen rulles ligesom til kanelsnegle, herefter flyttes den over på en bageplade, og der klippes i den.
Der skal klippes næsten helt ned til bunden, og med et par cm mellemrum.

Herefter skubbes hvert andet stykke til den ene side.

Kanelstængerne hæver herefter ca. 1-1½ time, tildækket med et vådt viskestykke.
Pensles med sammenpisket æg.

Bages ved 200 grader ca 15-20 minutter. Det er altid bedst selv at vurdere om de er færdige. Da ovne bager forskelligt.

Det færdige resultat, kan pyntes med glasur. Kanelstangen kan også drysses med hakket nødder, sukker eller lignende inden bagning.

Hvad foretrækker du på toppen af din kanelstang? Skriv det herunder i kommentar feltet! 

Skriv en kommentar ;-)

Annonce: