Flødeboller – Luksus flødeboller

Flødeboller har alle smagt, men glem de små papskiver fra supermarkedet. Hjemmelavet flødeboller, har en helt anden konsistens og smag, og den er kun bedre!

Flødeboller

Opskrift på flødeboller

100 gram vand (1dl)
100 gram glukose (Kan købes her!)
225 gram sukker
150 gram past. æggehvider (ca. 4½ stk – 3 bægre)
2 spsk. sukker

12 skiver marcipan af ca. 3-5 millimeter.
Chokolade til overtræk

Sådan laves flødebollerne

Vand, sukker og glukose doseres i en kasserolle, og den sættes over på middel varme. Det skal koge indtil det når 117 grader. Det tager cirka 20 minutter ved middelblus, men brug et termometer.

Imens du venter på sukkerlagen skæres de 12 skiver marcipan. Bag dem 5-8 minutter ved 185 grader. De må ikke blive bagt sprøde, de skal udelukkende være lidt mere stive (Bemærk at når de er varme, vil de være mindre faste end som kolde) 8 minutter er max, prøv dig evt frem

Bund til flødeboller

 Stil pladen til siden, og lad bundende afkøle.

Æggehviderne skal piskes stive, når de har ca. fordoblet volumen, og er begyndt at skumme, så tilsættes de 2 spsk. sukker. Der piskes videre indtil hviderne sætter toppe ca. 8 minutter.

Når sukkerlagen er nået de 117 grader, så hældes den forsigtigt, og i en meget tynd stråle ned i æggehviderne imens der piskes. Æggehviderne skal herefter piskes i yderlig 8 minutter. Indtil massen er meget sej.

Skummen til flødebollerne

Disse æggehvider er lavet med jordbær smag, og derfor er massen lyserød.

Massen hældes på en sprøjtepose, og der sættes toppe på marcipanbundende. Sæt herefter pladen med flødebollerne i køleskabet i ca. 1 time.

Så skal der overtrækkes! På billederne er chokoladen smeltet sammen med lidt kakaofedt, på den måde bliver chokoladen tyndere, og giver et finere lag. Her er  brugt ca. 150 gram chokolade, hvis du ikke har kakaofedt, så skal der bruges mindst det dobbelte chokolade til overtræk.

Flødebolle

Lækkert!

Flødebolle tips: Tilsæt smag til skummen!  

Cucinare har forsøgt både med at koge jordbær saft ned i sukkerlagen, og et par andre metoder. Det eneste der virker er at enten bruge pulver smag, og tilsætte det til skummen i omrøringen. Eller at bruge et koncentrat og tilsætte til sukkerlagen.

Friske bær er for svære at trække nok smag ud af, til at give skummet en god smag.

Hvad er dit bedste tip? Giv det til kende i kommentar feltet herunder!