Burgerboller

En stor dejlig saftig burger behøver en god bolle, og den skal selvfølgelig være hjemmebagt. En hjemmelavet burgerbolle er noget bedre end de almindelige købe, og derudover kan du selv bestemme størrelsen af burgere.

Hjemmebagte burgerboller

Endnu en gang er en almindelig gærdej vi skal bruge til burgerbollerne, det er samme opskrift som virker til blandt andet hjemmebagte pølsebrød, kanelstang etc.

Opskrift på burgerboller

1 1/4 dl. Vand
1 1/4 dl. Mælk
50 Gram gær (1 pakke)
40 Gram sukker (ca. 3 spsk)
5 Gram salt (1 tsk)
500 Gram hvedemel
100 Gram smør
1 Æg

Sådan laver du burgerbollerne

Du starter som altid med at varme mælken, og tilsætte vandet heri, det skal have en temperatur så din lillefinger kan være i blandingen. Herefter opløses gæren i, og der tilsættes sukker og salt som røres godt ud. Derefter tilsættes ægget og halvdelen af melet der røres godt ud. Det smeltet smør tilsættes og resten af melet røres ind i dejen. Nu skal der æltes – Minimum 10 minutter!

Dejen hviler under tildække af et vådt viskestykke i 20 minutter, dejen slås ned og deles til 10 boller som rulles ud og hæver i 1½ time under tildække af viskestykket.

Der pensles med vand og drysses med sesamfrø, herefter afbages burgerbollerne ved 200 grader i cirka 12-15 minutter, indtil de er flotte brune og lyder hule når du banker på bunden.